Redere

Magnus Egidius Antonsen.
Tittel: Reder/Kaptein
Status: Ombord

En glad, kunnskapsrik eventyrlysten gutt fra Arendal. Magnus er en praktikter av rang og løsningsorientert. Vokste opp med seilerforeldre og var på sin første langtur med familien som 12 åring. Den gang som ung fremadstormende dekksgutt på familiens 55 foter S/Y Nordavind til Vestindien. Hans store lidenskap er dykking, og det er dykking som har preget livet til Magnus siden. Sivile dykketurer preget livet frem til innrullering i kongens klær. Også der var valget lett, dykking ville han også drive med der. Først som skipsdykker, deretter slangedykker ved forsvarets slangedykkeravdeling i Tromsø, før lysten meldte seg og han gjennomførte minedykkerkurs i 2002. Det var her det gode bunnsolide vennskapet med Martin skulle bygges. Etter 7 år som minedykker og eksplosivrydder i kongens klær jobber Magnus nå med styrkeproduksjon og utdanning ved Dykker og Froskemannskolen på Haakonsvern i Bergen. Han har også jobbet som dykker på norsk sokkel, også kjent som nordsjødykker. Magnus skal være med på hele seilturen.

Martin Sættenes
Tittel: Reder/Kaptein
Status: Ombord

Er oppvokst i innlandsbyen Kongsberg, men med foreldre fra Bergen og Fredrikstad var søken mot havet naturlig. Somrene gikk med i øyriket Hvaler, hvor dødtid gikk med til å tegne fiskebåter og seilbåter og mase seg til frivillig arbeid på havnens reketrålere. Martin var fra liten av lite opptatt av å følge strømmen, og med lopper i blodet flyttet han som 15 åring på hybel til hvalfangerbyen Sandefjord hvor han skulle gjennomføre videregående skole. Kveldene gikk med til å drømme seg bort i bøker om langturseilere, Knut Frostads offshore sailing og de dramatiske skildringene om krigsseilerne. Men det holdt ikke med familiens 4hk Rana Plastbåt, det måtte bli sjøforsvaret etter endt skolegang om drømmene om et liv på havet skulle bli virkelighet. Har de siste ni årene jobbet ved forskjellige avdelinger i sjøforsvaret.

Mannskap

OverStyrmann
Kjell Erik
Tittel: Overstyrmann
Status: Ombord

Etter 2 år som matros og styrmann, rykket Kjell opp til overstyrmann sommeren 2011. Kjell er trønder og kommer ifølge han selv fra granskogen (Mer kjent som Grong, «litt» nord for Trondheim. Kjell har siden en gang på 90 tallet hatt tilholdssted i Arendal. Kjell Erik er med på fra 1. August til ca 15. September 2011, men vi mistenker at det ikke er det siste vi har sett til han mens vi er ute på tur 🙂

Bjørn Anders
Tittel: Gourmet Kokk
Status: Ikke ombord

Bjørn Anders er en landkrabbe, født i flatbygda på Hedemarken, som har vokst opp i asfaltjungelen i tigerstaden. Glad i vann, men med liten seilererfaring, mønster han på som ballast med ambisjoner om opprykk til fokkeslask. I et avbrekk som IT-konsulent tar han turen over Atlanteren og henger med til «et eller annet sted i mellom-Amerika». Kan sikkert beskrives som besetningens geek, men god å ha når teknologien streiker.

Stefan
Tittel: Matros
Status: Ikke ombord

Stefan er Norskbrasilianer med svenske aner uten å være albino av den grunn. Stefan var med første sommeren båten kom til Norge og var med å seilte i 2 uker. Tross at det ikke var overbevisende klarte han i 2011 å oppnå status som fokkeslask. Stefan er en smart, selv om vi noen ganger har tvilt på dette når han snakker RETT fra levra. Stefan som flere andre om bord er glad i dykking, men liker allerbest å gå rundt i baroverkropp, uten å bli nevneverdig brun av den grunn. Stefan kommer til å være med fra 1.august til Kanariøyene,men med flere planlagte etapper underveis på seilturen.

Karsten
Tittel: Matros
Status: Ikke ombord

Karsten er født og oppvokst i Mandal (Lindesnes) og er en ekte sørlending av natur. Det vil si, blir sjeldent sint og tar livet med ro… Han lærte tidlig å fare på sjøen i en 10fots Dromedille men det måtte gå 20år før han fikk øynene opp for seiling. I den senere tid har han jobbet innenfor shipping og tilbrakt mye tid på å forstå skipstrafikken på de syv hav men aldri seilt på dem selv. Så da Amatura Borealis dukket opp var valget klart, dette var en mulighet han ikke kunne si nei til. Karsten blir med fra 1 August til neste vår.

Robert Andreassen
Tittel: Matros/Chief Engineer
Status: Ombord

Robert Andreassen er siste tilskudd på AB. 27 år gammel bygningsingenør fra Kongsberg.Etter fullførte studier på høyskolen i Oslo tenkte herr. Andreassen at nå var muligheten for å ta seg et år på bøljan blå tilstede. Robert har vært fast inventare på AB hver sommer og er fungerende dekksmatros ombord. Robert bidrar med stort smil morgen som kveld, en leken engasjert kar som ikke er redd for å trøkke til! Men under rette omstendigheter er lunta kort. Men dette går fort over og Robert er tilbake som skutas humørspreder. Robert er kreativ og er vel den som er mest kunsternisk anlagt ombord. Egenskaper som kan komme godt med!! Han har bodd en lengre periode i Australia og deler Martins lidenskap for bølgesurfing. At de kommer til å kose seg på stillehavets atoller med perfekte bølger råder det liten tvil om! En ekte Andreassen!

Maja
Tittel: Lett Matros
Status: Ikke ombord

Maja er født og oppvokst i Oslo, men skjønte raskt at det fantes mye spennende utenfor bydel Grefsen Kjelsås og har i de siste 10 årene levd en flyktig tilværelse som «verdensborger» og «globetrotter». Hun er økonom av bakgrunn og har jobbet og studert i Australia, Frankrike, Tyskland og Norge. Maja er en uredd frøken som går egne veier og tar de mulighetene som byr seg, og hun nølte ikke lenge når det gjaldt å være med på turen over Atlanteren. Vi har hørt at Maja til tider kan være noe distre, men at hun er samtidig er skarp og praktisk anlagt, og har en innstilling preget av at ingen oppgave er for stor og ingen for liten. Sist men ikke minst, er Maja kjent for sitt gode humør og lett smittende latter.

Tracker
Lat: -17.535082 Long: -149.569625
Updated: 21-06-2012 @ 13:00
Click map, to view large version
Facebook
Våre Samarbeidspartnere