Turen er over – Men kun for denne gang…

En halv verden ligger nå bak oss.

Alle som startet turen med AB (og som hoppet på underveis) er nå trygt tilbake i Norge. De største farene har vi heller aldri vært utefor på denne turen.

50% av jorden – 100% eventyr

Opplevelser for livet og lærdom i massevis. At vi ikke nådde «målet» med å seile over Stillehavet til Australia har jeg aldri hatt problemer med. For det er nettopp dette som er så stor del av det å reise på en slik tur. Forandrer man ikke reiseruten og planene underveis tror jeg at man mister mye av frihetsfølelsen og noe av gleden med å dra på tur. Jeg har heller aldri angret et eneste sekund på at jeg dro hjem når jeg gjorde. Tiden var rett.

Målet med turen er ofte ikke hvor man avslutter, men selve turen i seg selv.

Det var en rar følelse å dra fra Armatura Borealis i Tahiti og vite at snart fikk den en ny eier. Det betyr mye at den ble solgt til en «likesinnede» som skal fortsette seilasen og fullføre seilasen rundt jorden. Skal bli en glede å se AB tilbake i Norge etter hvert.

At turen har forandret meg for alltid, det er det ingen tvil om. I hverdagens rutiner og med alt «støy» er det lett at livet passerer uten at man egentlig får det med seg. Lysten til å dra ut igjen begynte før jeg kom hjem og dette ser jeg er ganske vanlig for de som først «oppdager» seillivets gleder. Imidlertid har jeg slått meg til ro med at det vil ta en del år før jeg igjen kaster trossene og eventyret fortsetter.

Vil takke alle som har vært med på Armatura Borealis fra båten ble kjøpt i Athen i mai 2009 til salget av AB i oktober 2012.

En spesiell takk til Martin selvfølgelig, som var like lysten som meg på å dra ut på eventyr. Uten deg hadde det aldri blitt kjøp av AB, til det måtte vi være 2.

Det var endel mørke tanker rundt båten, spesielt 1.5 år før avreise, men sammen fikk vi feid dette vekk og god innsats gjorde båten klar for langtur.

Carpe Diem

Magnus

Comments are closed.

Tracker
Lat: -17.535082 Long: -149.569625
Updated: 21-06-2012 @ 13:00
Click map, to view large version
Facebook
Våre Samarbeidspartnere