(Norsk) 3200 Nautiske mil fra Galapagos til Nuku Hiva – Fransk Polynesia
This entry was posted
on Tuesday, May 29th, 2012 at %I:%M %p and is filed under Nyheter.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
Both comments and pings are currently closed.
May 30th, 2012 at %I:%M %p
Endelig fikk jeg lest og kosa meg med dette innlegget deres. Så herlig! Stilig 17. mai. Hvordan har dere klart å spare på den norske akevitten så lenge??? Liker flygefisk tellingen!! Så bra at alt i båten fungere nå!! Endelig tid til å nyte stillehavsparadiset i stedet for å mekke på båt og vente på deler.
Pinsa ( med besøk av våre pinsevenner) har vært helt “syden” her på Sørlandet….. mens det nå er kaldt og vind og lengselen til å ha avlagt dere et besøk er stor!!! Sats på Stillehavet gutter!!!!. Australia kan nåes senere en gang med fly og annen forflytning. Stillehavet egner seg godt med båt som forflytningsmiddel og bosted. KOOOOOOS dere!!! Tenk åvære i paradis!!!! Heldiggriser.
Mamma kos til Magnus og hilsen til dere andre!!
May 30th, 2012 at %I:%M %p
Gratulerer med overfarten! Nå kan dere huke av for å ha kryssa de to største verdenshavene i egen båt – kudos!
Som Lill Torunn skriver over har det vært en helt fantastisk pinse her i Norge. Om fredag var faktisk Oslo den nest varmeste hovedstaden i hele Europa – kun slått av Madrid! 😮
Registrerer ellers at dere har fått Internett tilbake, og gleder meg til neste oppdatering og enda flere flotte bilder. Glad for at det er sol og sommer her også nå ellers hadde jeg nok blitt ordentlig sjuk av å sitte og se på dem.. 😉
Hils Kjell Alban og gjengen!
May 30th, 2012 at %I:%M %p
Hei gutter!
Godt å høre at dere hadde en problemfri overfart. Regner med at det ble ganske chill kombinert med utrolige 20 dagers seilas!
Jeg hadde nesten regnet med å se en sørlandspils bli jekket mens mannskapet står i giv akt ved ankomst? Overlevde den ikke turen?
May 31st, 2012 at %I:%M %p
ARENDALS pils Bjørn Anders…. Den finnes fremdeles ombord ja! 🙂
May 31st, 2012 at %I:%M %p
Grattis med overfarten. Sikkert godt å få fast grunn under bena igjen.
Spennende å følge turen deres og dere skriver godt og legger ut mange flotte bilder!
Dere vil vel kose dere nå, før turen går videre mot Australia eller ?
Pål Robert
May 31st, 2012 at %I:%M %p
aiai! En slik GEDIGEN tabbe krever jo kjølhaling og gå planken. Godt jeg har mønstret av og ikke lengre underlagt kapteinens kommando med andre ord…
May 31st, 2012 at %I:%M %p
Det stemmer! 🙂
June 9th, 2012 at %I:%M %p
Hei,
Takk for sattelittmelding. Dere har blitt truffet av en front som kom nordfra. Denne er meldt men ikke med noen store vindøkninger. Dette er imidlertid som lokale squalls også. De kan ha mye vind i seg (storm) i kortere perioder og kan være enda voldsommere enn squalls. jeg visste ikke at dere var ute og seilte nå forresten (Ingen oppdatering på siden deres). Dette vet dere sikker men det skader vel ikke; Unngå fronter selv om de ikke viser noen vindøkninger i værmeldingen. Hvordan håndtere disse værsystemene: Fronter vises på værmelding og man unngår å gå ut dersom man ser en svart skystripe på GRIBen. Lokale squalls er verre da disse normalt ikke vises på værmeldingen. Ser man en svart sky i horisonten skru på radar (håper dere får fikset). Still inn radaren og se om dere får radarekko. Da er dette en regnsky/squall og bør unngåes. Den kan ha mye vind eller ingen vind….det er bingo. plot skyen på radaren og følg med på retning og størrelse og intensitet dvs hvor mye vises den på radaren (dette trenger erfaring for å kunne si noe om). Dersom dere ser at dere KAN unngå den ved å seile i annen retning, gjør det. Noen ganger ‘gror’ squallen seg opp og dekker hele området. rev ned. Dvs ta ned alle seil foruten stormfokka og seil i den mest gunstige retningen. Disse squallene varer som dere vet normalt ikke i mer enn 1-4 timer. Lykke til. Fakarava har et pass med MYE hai…..se om dere får til et strømdykk inn i lagunen gjennom haiflokken……coolt.