Full fart mot Marques øyene

AB har nå mistet dekning på SPOT satelitt sporing, og vil nok ikke få denne tilbake før godt inne i Fransk Polynesia.
Siste posisjon og dato på mini kartet er derfor feil! Hvis du klikker på kartet vil du finne siste posisjon sendt fra satelitt telefon.

AB vil sende posisjonsdata rundt en gang i døgnet og vi vil prøve å holde hjemmesiden oppdatert innen rimelig tid.
Siste oppdatering var fra i morges norsk tid og var 3° 32′ Sør og  92° 45′ Vest.

AB’s redaksjonsavdeling vil benytte anledningen til å ønske Umberto Roberto gratulerer med dagen!
Gratulasjoner har strømmet inn fra alle verdenshjørner på Robert fjesbok-side,
samt at Neptun, Poseidon og Njörðr sender sine lykkeønskninger.
Sikkert derfor gutta rapporterer om mulig ny fartsrekord i dag?

Har fått mye spørsmål angående seilingen etter at jeg kom hjem. Det er nok mange som ser på Volvo Ocean race og ser for seg gutta på Armatura Borealis drar i skjøter og jobber konstant med båten for optimal fart mens bølgene slår over ripa. Hverdagen blir nok ganske annerledes de neste 3-4 ukene på stillehavet! Faktisk ble det mange vakter hvor jeg kun sjekket kurs og vind mens resten av vakten i praksis bare var å sitte og vente på avløsning. Veldig greit med moderne teknologi!

For å illustrere en vanlig dag i cockpit’en på AB har jeg laget en liten videosnutt. 1 time på 2 minutter. De neste 30 dagene blir nok ganskje like, bortsett fra at cockpit’en er befolket av fem brunbarka karer med minimalt av tekstiler på kroppen!

 

One Response to “Full fart mot Marques øyene”

  1. mamma til bjørn anders Says:

    Anders! En gang var du en liten tass som satt i en grønn kano på Mjøsa mens padleårene skled sakte ned i vannet der vi speilte oss, og alltid i solskinn! Snakket du noen gang om seiling? Tror ikke det. At du skulle krysse Atlanteren kom overraskende og uventet. WOW! Selvsagt måtte teknologi bli din trygge havn. Husker første mobilsamtale med deg etter start,1.aug 2011,: Det er helt utrolig hva moderne teknologi kan utføre!, med stor entusiasme og iver, nesten ropte du det ut! Fortsett med å være nysgjerrig!

Tracker
Lat: -17.535082 Long: -149.569625
Updated: 21-06-2012 @ 13:00
Click map, to view large version
Facebook
Våre Samarbeidspartnere